מתכונים > מתכונים והמלצות - דרור פילץ > דרור פילץ: מנות ראשונות בקלות, על הגריל

דרור פילץ: מנות ראשונות בקלות, על הגריל

ירקות קלויים בגריל

  • שמים בקערה גדולה חצי כוס שמן זית,  כפית מלח גס ופלפל שחור וטורפים היטב
  • מנקים המון סוגי פלפלים (בשלמותם), גבעולי אספרגוס צעירים, בצלים ירוקים ופטריות שמפיניון גדולות.
  • פורסים לאורך זוקיני ירוק וצהוב. יוצקים על כל הירקות את הרוטב וצולים.
  • מרחק מהגחלים: 15 ס"מ.
  • זמן צלייה: 2 דקות מכל צד.

ירקות קלויים (2)

המרכיבים (20 מנות)

4 פלפלים אדומים

4 פלפלים צהובים

4 פלפלים ירוקים

4 פלפלים סגולים

15 בצלצלים אדומים קטנים (או בצלצלי שאלוט, אם רוצים)

5 זוקיני ירוקים ודקים

5 זוקיני צהובים ודקים

2 סלסלות פטריות שמפיניון

20 פטריות פורטובלו

2 דלוריות, פרוסות בקליפתן

½ דלעת, פרוסה בקליפתה

1 צרור אספרגוס

שמן זית, מלח, פלפל שחור 

ההכנה

  • מחממים גריל פחמים או מחממים את התנור למצב גריל.
  • מניחים את הירקות על רשת הגריל, מברישים בשמן זית וזורים מלח ופלפל. חוזרים על ההברשה מדי פעם והופכים עד שהירקות משחימים.
  • מכינים צלחת גדולה ליד הגריל ומורידים את הירקות כשהם מוכנים (כל אחד בזמנו) היישר לצלחת ההגשה.

 

קערת ירק

המרכיבים

חסות ערביות, עלים פנימיים וצעירים נקיים

שקית עלי חסה מעורבים

עלי תרד צעירים

בצלים ירוקים נקיים

שמן זית

חומץ בלזמי

תרכיז רימונים (להשיג בחנויות תבלינים)

מלח, פלפל שחור

ההכנה

  • שמים את עלי החסה, עלי התרד והבצלים בקערה גדולה.
  • מניחים את שמן הזית, החומץ, התרכיז והתבלינים ליד הקערה.
  • כל סועד מרכיב לו ערימת ירוקים ומתבל אותה כרצונו.
 

 

תפוחי אדמה צלויים

  • מבשלים תפוחי אדמה קטנטנים (בקליפתם) במים רותחים כ- 15 דקות, עד שהם רכים אך לא מוכנים עדיין לאכילה (חצי בישול). מסננים ומייבשים.
  • יוצקים עליהם שמן זית, מלח גס ופלפל שחור, משפדים וצולים.
  • מרחק מהגחלים: 15 ס"מ.
  • זמן צלייה: 5 דקות מכל צד.

 

מושדי – מטבל רומני

  • כותשים במכתש 10 שיני שום קלופות ו- 1 כף מלח גס, עד שנוצרת משחה.
  • מוסיפים שני שליש כוס מי סודה וכשליש כוס חומץ, מערבבים היטב ומגישים עם קבב

 

עגבניות שרי

  • משפדים עגבניות שרי ומברישים בשמן זית.
  • מתבלים במלח ובפלפל וצולים.
  • מרחק מהגחלים: 15 ס"מ.
  • זמן צלייה: כדקה מכל צד. 

 

 

תירסים

  • משפדים תירסים, מושחים בשמן זית או בחמאה ובמלח גס וצולים. 
  • מרחק מהגחלים: 15 ס"מ.
  • זמן צלייה: 7 דקות מכל צד.

 

סלט אל ג'יב

סלט מעולה שמכינים על המקום מירקות קלויים, אותו טעם פילץ לראשונה מסעדת אל ג'יב (בין פסגת זאב לאזור התעשיה עטרות).

  • קולים בצל רגיל על הגריל עד שהוא עשוי למחצה (כ- 3 דקות מכל צד) וקוצצים.
  • קולים גם עגבניות ופלפל ירוק חריף וקוצצים יחד. מתבלים במלח, פלפל ושמן זית ומגישים.

 

שום מבושל על הגריל

  • שמים קילו שיני שום קלופות וכוס וחצי שמן זית בכלי חסין אש (השמן צריך לכסות את השום).
  • מכסים ומניחים על הגריל למשך כשעה, עד שהשום מבושל לגמרי.

 

סלט עגבניות

  • קולים עגבניות בגריל, קוצצים ומתבלים במלח, פלפל ושמן זית.

 

סלט חצילים על האש

  • מחוררים חצילים במזלג וקולים על הגריל כ- 10 דקות (מסובבים מדי פעם), עד שהקליפה משחירה אך התוך נותר עסיסי.
  • קולפים מייד (כדי שהחציל לא ישחיר) ושמים במסננת לכ- 10 דקות, כדי שהחציל יגיר את הנוזלים המרים שבו.
  • קוצצים, ומוסיפים עלי נענע, מלח ומעט שמן זית.

 

ברוסקטה

  • הנה רעיון קטן ומצוין למנת פתיחה: פורסים לחם טוב (עדיף לחם בן יומיים) לפרוסות עבות.
  • קולים על הגריל כחצי דקה מכל צד.
  • מורחים מעט מהשום המבושל ועליו עורמים סלט חצילים או סלט עגבניות או סתם ירקות קלויים בגריל וזוללים.

 

סלט פתוש

 המרכיבים (10-20 מנות)

2 ק"ג עגבניות שרי, נקיות

שמן זית

8-10 פרוסות לחם שיפון

20 שיני שום, קלופות פרוסות

1 צנצנת (125 גרם) צימוקי זיתים, מסוננים

2 פלפלים חריפים ירוקים, נקיים מגרעינים, קצוצים דק

1 צרור פטרוזיליה, קצוץ

1 צרור כוסברה, קצוץ

מיץ מ-2 לימונים

מלח גס, פלפל שחור גרוס גס

ההכנה

  • מחממים גריל פחמים או מחממים את התנור למצב גריל.
  • משפדים את העגבניות, מושחים בשמן זית ומניחים על הגריל (או בתנור).
  • צולים -5 דקות, עד שהעגבניות מתכווצות ומגירות נוזלים.
  • מברישים את פרוסות הלחם בשמן זית ומשפשפים אותם בפרוסות שום.
  • קולים על הגריל או בתנור עד הזהבה. חותכים לקוביות.
  • מעבירים את העגבניות, קוביות הלחם וכל שאר מרכיבי הסלט לקערה גדולה, מתבלים מערבבים, משהים כחצי שעה ומגישים.

תפוחי אדמה במעטפה 

מרכיבים (6 מנות)

1 ק"ג תפוחי אדמה קטנטנים

שמן זית

מלח, פלפל, תבלינים

ההכנה

  • מחממים גריל פחמים או את התנור במצב גריל.
  • מניחים רדיד אלומיניום על משטח עבודה. מניחים במרכזו 1 ק"ג תפוחי אדמה קטנטנים בקליפתם.
  • יוצקים כחצי כוס שמן זית ומתבלים במלח, פלפל ובתערובת עשבי תיבול (הרב דה פרובנס).
  • מקפלים את רדיד האלומיניום לחצי, מעל תפוחי האדמה, ומקפלים את השוליים במהודק, כדי ליצור מעטפה אטומה.
  • צולים כחצי שעה מכל צד, עד שתפוחי האדמה רכים ושחומים.

שעועית לבנה במעטפה

המרכיבים (6 מנות)

500 גרם שעועית לבנה

שמן זית

2 שיני שום בקליפתן

מלח, פלפל, תבלינים

ההכנה

  • מבשלים 500 גרם שעועית לבנה שהושרתה במשך לילה במים, כשעה וחצי, עד שהיא רכה. (לחלופין, אפשר להשתמש בשעועית מוקפאת ומופשרת, ואז אין צורך לבשל קודם).
  • מחממים גריל פחמים או את התנור למצב גריל.
  • מניחים יריעת רדיד אלמיניום על משטח עבודה. מניחים במרכזה 15 שיני שום  בקליפתן, מלח ופלפל גרוס, כוס שמן זית ומעט אורגנו יבש.
  • מקפלים את רדיד האלומיניום לחצי, מעל השעועית, ומקפלים את השוליים במהודק, כדי ליצור מעטפה אטומה. צולים כ-15 דקות מכל צד, עד שהשעועית רכה וזהובה.

 

 

בצלצלי שאלוט במעטפה

המרכיבים (6 מנות)

20 בצלצלי שאלוט קלופים ונקיים או בצלים אדומים קטנים

סוכר חום

חומץ בלסמי

שמן זית

תרכיז רימונים

מלח, פלפל

 

ההכנה

  • מחממים גריל פחמים או מחממים את התנור למצב גריל.
  • מניחים רדיד אלומיניום על משטח עבודה. מניחים במרכזה 20 בצלצלי שאלוט קלופים ונקיים (או בצלים אדומים קטנים), מפזרים 2 כפות סוכר חום, רבע כוס חומץ בלסמי, חצי כוס שמן זית ורבע כוס תרכיז רימונים. מתבלים במלח ופלפל.
  • מקפלים את רדיד האלומיניום לחצי, מעל הבצלים, ומקפלים את השוליים במהודק, כדי ליצור מעטפה אטומה. צולים כ-15 דקות מכל צד, עד שהבצלים רכים ושחומים.

 

 

פול ירוק במעטפה

המרכיבים (6 מנות)

500 גרם פול ירוק קלוף

שמן זית

מיץ לימון

 ההכנה

  • מחממים גריל פחמים או מחממים את התנור למצב גריל.
  • מניחים יריעת אלומיניום על משטח עבודה. מניחים במרכזה תוכן של 1 שקית (500 גרם) פול ירוק קלוף. יוצקים מעט שמן זית ומעט מיף לימון ומתבלים במלח ובפלפל.
  • מקפלים את רדיד האלומיניום לחצי, מעל הפול, ומקפלים את השוליים במהודק, כדי ליצור מעטפה אטומה. צולים כ-15 דקות מכל צד, עד שהפול רך.
 

 המתכון באדיבות דרור פילץ, שבועון לאישה ו"שף"  מוסף האוכל החודשי של לאשה.